I Mitja Marató del Kali de L'Alcúdia

Set-cents participants de tota la geografia valenciana es donaren cita passat diumenge a la 1a Mitja Marató del Kaki, organitzada per el Club d’Atletisme de l’Alcúdia, amb un recorregut pels termes de l’Alcúdia i Benimodo.

La cursa començà a les 9.30 del matí i va comptar amb uns 700 participants que des de bon matí ja lluïen els seus dorsals. Amb un circuit semiurbà totalment pla i amb una distància de 21.097 metres, en el que entre el punt més elevat i el més baix tan sols hi havien 15 metres de diferència, la 1a Mitja Marató del Kaki va ser una carrera perfecta per a fer bones marques de temps.

L’arribada i l’eixida es trobava ubicada en l’avinguda de la Cooperativa Agrícola Verge de l’Oreto, que patrocinava la cursa, amb la Caixa Rural de l’Alcúdia i la col•laboració dels Ajuntaments de l’Alcúdia i de Benimodo, així com la d’algunes empreses privades, com ara Cartonajes Hinojosa, Agrofit i Tecnidex.

Durant el recorregut de la 1a Mitja Marató de l’Alcúdia es van poder apreciar diferents parts de la localitat, ja que després de recórrer el casc urbà, la cursa continuà en direcció a Benimodo, on estava ubicat el kilòmetre 10, passant per camins rurals (entre kakikers i tarongers) i  així tornar de nou a l’avinguda de la Cooperativa Agrícola Verge de l’Oreto.

A més, l’organització d’esta mitja marató també va voler obsequiar els participants i així, després de finalitzar la carrera, tots ells van rebre una borsa de corredor, que incloïa una camiseta i un saquet personalitzat amb l’anagrama del kaki. D’altra banda, aquells que van fer pòdium se’ls va entregar una caixeta de kakis. Però qui va voler provar-lo guanyara o no, ho va poder fer a les taules de l’organització, on s’havien preparat plats amb kakis talladets, acabats d’eixir de la cooperativa, on se processa gran part d’este fruit amb denominació d’origen a la Ribera del Xúquer.

La classificació va ser per categories i edats, van rebre trofeu els tres primers classificats de cada categoria, així com el primer local en masculí i femení. Així doncs, el guanyador absolut masculí de la Mitja Marató del Kaki va ser José Manuel Garcia Barragán, del Club d’Atletisme Llebeig de Xabia, qui va aconseguir una marca de temps d’ 01:13:27. La guanyadora absoluta en femení fou Patricia Boix, amb una marca de temps d’ 01:30:34, del Club d’Atletisme de l’Alcúdia.

En la categoria Senior masculí el segon classificat va ser Benja Mansilla Benavent, del C.A. Els Coixos de Carlet, i el tercer classificat l’alcudià Adelino Pastrana Pavia, del C.A. de L’Alcúdia.

En la categoria Senior femení, la guanyadora fou Patricia Boix Fayos, Blue Line. La segona en classificar-se va ser Carme Soler Soriano, SAM, i en tercera posició va quedar Silvia M Sarrión Esteve, que es va presentar a la cursa de manera independent.

En la categoria de Veterans A masculí, el primer classificat va ser Alfonso Franco M, qui es va presentar de forma indendent, seguit de Mario Baldoví Ferrer, Atletisme Guadassuar, i en tercera posició Pep Fornes Ginart, Atletes Xàtiva.

En la mateixa categoria però femení, en primer lloc va quedar Oreto Costa LLorca, del Club d’Atletisme de L’Alcúdia, en segon lloc Mª José Camarasa Cleires, Al Trot de Guadassuar, i en tercer lloc Sonia Perez Guillem, Galgos Silla.

En la categoria de Veterans B masculí, el guanyador va ser Antonio Lopez, Bitrans, seguit de Domingo Mavhí Ortiz, C.A. Benimodo, i José E. Vidal Bataller, C.C. El Garbí.

En la categoria Veterans B femení, Carmén Torregrosa Garcia, independent, va aconseguir la primera posició, Amparo Ribes Roig, Al Trot de Guadassuar , la segona i Alice Rebull Sancho, Cronorunner, la tercera.

I per últim, en la categoria de Veterans C masculí, Vicent Duart Herrero, C.A. Xàtiva, va quedar en primera posició, Vicente Hernández Ramirez, que es va presentar de manera independent, en segona i Ximo Saez Tornero, C.A. L’Olleria en tercera.

En la mateixa categoria però en femení, Maria José Ballester Domingo, Gomez Madrid Kangurs, va quedar en el primer lloc i Celia Carboneres Garcia, independent, en segon lloc.

D’altra banda, en la classificació local hem de destacar en la categoria Senior: Josep Chornet Ruiz va quedar primer masculí i Paula Sáez primera femenina. En la categoria Veterans A els primers classificats a nivell local foren Javier Mozos i Elisa Castelló Marí. En Veterans B masculí, Vicent Trescolí Serrano i ja per últim en la categoria Veterans C masculí, Mariano Pascual Aguado, del C.A. L’Alcúdia i en femení Cecilia Carboneres García.